Floralife® 5 Steps of Fresh - STAP 5 - Voor tevreden klanten

De 5e stap van de Floralife® 5 Steps of Fresh neemt de bloemenverzorging buiten de bloemenzaak, naar de eindbestemming van elk boeket en arrangement. Deze stap draagt bij aan de onvergetelijke ervaring die een boeket of bloemstuk kan bieden.

 

Wat doet juist gedoseerde Floralife® Bloemenvoeding water juist?

 • Het geeft een correcte hydratatie aan alle snijbloemen
 • Het bevat voldoende bloemenvoeding zodat de bloem mooi kan openbloeien
 • Zodra gemengd is het water helder

 

Waarom zou iemand aangepaste snijbloemenvoeding gebruiken voor bepaalde bloemenvariëteiten?

Niet elke bloemenvariëteit zal hetzelde reageren op bepaalde componenten. Daarom biedt Floralife® voor bepaalde bloemenvariëteiten zoals rozen een aangepaste samenstelling aan. 

Voor een optimaal bloemenleven is het dan ook aan te raden dit aangepast type bloemenvoeding aan te schaffen. Voor gemengde boeketten en bloemstukken raden we aan om de universele bloemenvoedingsmix te gebruiken.. 


Waarom deze kost eigenlijk een investering en onderdeel van klantenservice is: 

 • De unieke componenten van Floralife® bloemenvoeding maximaliseren het bloemenleven tot wel 14 dagen.
  Heel wat klanten zullen u dankbaar zijn als zij langer van hun bloemstuk, arrangement of boeket kunnen genieten. Zo zijn ze waarschijnlijk sneller geneigd  om achteraf nogmaals een bloemstuk of boeketje aan te schaffen. De waarde bij de vorige aankoop is immers hoger.
   
 • Uw klant is zich waarschijnlijk niet bewust hoe hij of zij op een correct bloemenvoeding kan doseren. 
  Het is belangrijk uw klant te informeren over correct gebruik. Teveel bloemenvoeding gebruiken kan de hydratatie en voedselopname limiteren. Maar zorg er ook voor dat de klant niet teveel bloemenvoeding gebruikt. Enkel de juiste hoeveelheid water met de juiste hoeveelheid bloemenvoeding geeft een optimaal resultaat. 
   
 • Uw klant denk waarschijnlijk niet dat de grootte en de inhoud van het bloemenvoedingszakje er toe doet. 
  Daarom is het een must om bij elk boeket minstens 5g of 5ml zakjes mee te geven. Wij bevelen echter minstens 10g of 10ml aan. Deze hoeveelheid is immers geschikt voor 1 liter water. We zien dat heel wat mensen op z'n minst 1 liter water doen in elke vaas, zelfs zonder rekening te houden met de grootte van het boeket.

 

Correcte dosering? Bent u er zich van bewust? Uw klant waarschijnlijk niet. Dus vergeet alsjeblieft hen niet te helpen! U wilt immers ook niet dat uw klant u vergeet.

Afbeeldingen

Bent u een bloemist?

Registreer u als professionele bloemist op onze website. Zo kunt u onze website ten volle benutten.

Registreer als bloemist

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief als u op de hoogte wenst te blijven van nieuwe ontwikkelingen, inspiratie, tips & tricks, ... .

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in onze privacy policy.