Floralife® 5 Steps of Fresh - STAP 1 - Hygiëne

De eerste en één van de belangrijkste stappen om lang bloeiende bloemen te verkrijgen, is hygiëne. Floralife® Cleaner helpt de negatieve invloed van vuil te beperken op uw bloemen. Ook wanneer microscopische organismen nauwelijks zichtbaar zijn (0,1 tot 400 Mikrometer), bevinden ze zich op alle werkmateriaal oppervlakken, emmers, enz. Deze vermenigvuldigen zich snel in het water in een vaas en op bloemenstelen.

 

Wat is het resultaat van bacterieën?

  1. kleine stengelcellen raken verstopt
  2. de wateropname zal verminderen of zelfs volledig verhindert worden

Hierdoor verwelken bloemen veel sneller en zullen de stengels sneller een “bent neck” krijgen. Bovendien wordt het water in de vaas troebel en krijgt een onaangename geur. Het resultaat: ontevreden klanten.

 

Hoe bacterieëngroei vermijden?

Reinig alle vazen, werkoppervlakken en werkmaterialen die in contact komen met verse snijbloemen. Floralife® Cleaner is een universeel reinigingsmiddel in vloeibare vorm. Dit helpt u vanaf het begin een bacterieënvrij resultaat te bekomen.  

 

Reinigingsmethode:

  1. Om te garanderen dat de reiniging het gewenste effect heeft, moet een voldoende hoeveelheid van de oplossing gebruikt worden. Het is belangrijk het werkmateriaal en de oppervlakken gedurende minimaal 5 minuten vochtig te houden.
  2. Tndien u voor de eerste keer de emmer van uw winkel reinigt, raden wij u aan om Floralife ® Cleaner handmatig te gebruiken. Daarna kan u een dispenser vullen met een kant-en-klare oplossing en deze op de oppervlakken spuiten waar het nodig is.
  3. U hoeft de oplossing niet af te spoelen met water – het volstaat op dit gewoon te laten opdrogen.

 

Aanbevolen reiningsfrequentie voor je infrastructuur van de bloemenwinkel

Object Frequentie
Messen, werkmaterialen, ... Dagelijks
Tafels, Werkoppervlakken, ... Dagelijks
Emmers, Vazen, ... Voor elk gebruik
Vloeren, Wanden, Frigo's, ... Wekelijks
Doseersystemen, ... Om de 3 maanden

Om uitstekend van start te gaan met uw bloemenwinkel bevelen we u dan ook aan de volgende frequentielijst te respecteren wat betreft de reiniging van uw materiaal en toebehoren.

Afbeeldingen

Bent u een bloemist?

Registreer u als professionele bloemist op onze website. Zo kunt u onze website ten volle benutten.

Registreer als bloemist

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief als u op de hoogte wenst te blijven van nieuwe ontwikkelingen, inspiratie, tips & tricks, ... .

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in onze privacy policy.