Floralife® 5 Steps of Fresh - STAP 2 - Energy Boost

De tweede stap om lang bloeiende bloemen te verkrijgen is de Energy Boost. Floralife® Quick Dip kan de voedselopname van bloemen bevorderen door de snijvlakken en stengelcellen vrij te maken.

 

Wat is het resultaat van verstopte stengelcellen?

Eender welke bloemen die niet de mogelijkheid hebben om te hydrateren, voeden of om zichzelf met energierijke stoffen te voorzien kunnen direct tot afval herleid worden. Of wanneer deze in een boeket of bloemstuk verwerkt worden kan dit leiden tot ontevreden klanten omdat de levensduur van de snijbloemen onder hun verwachtingen blijft.
 

Hoe kunnen we verstopte stengelcellen vermijden?

Een veelgebruikte manier is het voorbereiden van bepaalde bloemenvariëteiten die droog vervoerd werden om beter water en snijbloemenvoeding op te nemen. Deze bloemen hebben nood aan energie en vooral snelle en krachtige hydratatie waar Floralife® Quick Dip voor zorgt. Het opnieuw aansnijden van stelen in geval van droog transport is niet voldoende voor een volledige opname.
 

Hydratatie procedures:

  1. Vul een containertje met +/- 4 cm Floralife® Quick Dip – puur, zonder verdunning.
  2. Snijd de bloemenstelen opnieuw aan bij aankomst
  3. Dip uw vers aangesneden snijbloemen gedurende 2-3 seconden
  4. Plaats ze daarna onmiddelijk in een vaas met water en Floralife® Snijbloemenvoeding. Zo worden de verstopte stengelcellen vrijgemaakt en kunnen ze verder de juiste hoeveelheid water en snijbloemenvoeding opnemen. 
  5. Met deze stap zijn de snijbloemen klaar om verder verwerkt te worden.

Afbeeldingen

Bent u een bloemist?

Registreer u als professionele bloemist op onze website. Zo kunt u onze website ten volle benutten.

Registreer als bloemist

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief als u op de hoogte wenst te blijven van nieuwe ontwikkelingen, inspiratie, tips & tricks, ... .

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in onze privacy policy.