Missie & Omgeving

Wereldwijde visie

Smithers-Oasis Company verbindt zich ertoe om op een milieuverantwoorde en proactieve manier handel te drijven.
In overeenstemming met onze toewijding tot sociale verantwoordelijkheid, zijn we er ons van bewust dat het milieu nood heeft aan een zorgzaam beheer en aandacht, om het in stand te houden voor volgende generaties.

Doorheen de jaren, hebben we hard gewerkt om minder sporen na te laten op onze planeet. Wanneer het aankomt op het milieu, hebben wij onze acties altijd afgestemd op locale regelgevingen. Wij ondersteunen deze belofte tot milieuzorg doorheen onze organisatie.

Onderzoek en Technologie

Onze onderzoeks- en technologieteams werken samen met onze wereldwijde leveranciers om onze grondstoffen en diens specificaties te ontwikkelen. Onze blijvende verbintenis voor de hoogste productienorm omvat: een engagement voor “Lean” Productieprocessen en een eliminatie van afval die zorgt voor bedrijfsefficiëntie, die ons bedrijf, de klanten en het milieu ten goede komen.

Steekschuimproducten

Ons steekschuim is gebaseerd op een technologie van inert fenol hars, hetzelfde chemisch procedé dat gebruikt wordt voor de handvaten van keukenmaterialen. Ons hars, dat omgevormd wordt tot cellulair steekschuim, is volledig gepolymeriseerd en uitgewerkt. Wat rest zijn enkel nog kleine sporen van vrije zuren (veel lager dan die van drankjes op basis van cola), die geneutraliseerd kunnen worden door de toevoeging van water.

In 1981 was Smithers-Oasis de eerste in onze industrie die het gebruik van freon verwijderde uit de steekschuimproductie. Op deze manier kwam zij haar verbintenis als verantwoorde, sociaal- en milieubewuste firma na. Daarenboven, hebben wij de uitstoot van onze vluchtige organische stoffen (VOC’s) succesvol verminderd met meer dan 85 procent over de laatste 25 jaren.

Naoogst Producten

Onze naoogst producten zijn speciaal samengesteld om een optimale omgeving voor snijbloemen te behouden door de pH van het water aan te passen voor een maximale wateropname, een energiebron te voorzien voor de bloem en de bloemenstelen open te houden voor een goede doorstroming.

Bent u een bloemist?

Registreer u als professionele bloemist op onze website. Zo kunt u onze website ten volle benutten.

Registreer als bloemist

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief als u op de hoogte wenst te blijven van nieuwe ontwikkelingen, inspiratie, tips & tricks, ... .

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in onze privacy policy.