Vruchtbare grond voor Smithers-Oasis in Houthalen-Helchteren

 - Persbericht

Op het Europark in Houthalen-Helchteren starten eind deze maand de grondwerken voor het splinternieuwe gebouw van Smithers-Oasis. De wereldwijde en toonaangevende producent van de OASIS® steekschuimproducten voor snij-, zijde- en droogbloemen en Floralife verzorgingsproducten voor de gehele sierteeltketen, plant hier in het voorjaar van 2019 zijn intrek te nemen.

’s Werelds eerste water absorberende schuim
Smithers-Oasis is een toonaangevende producent en verhandelaar van OASIS® steekschuim, OASIS® steekschuim gerelateerde producten, OASIS® kweekproducten voor de bloemenindustrie en Floralife naoogstproducten. De stichter van het bedrijf, V.L. Smithers, vond in Ohio in 1954 ’s werelds eerste water absorberende schuim uit die de bloemenindustrie radicaal veranderde. Doorheen de jaren is OASIS® uitgegroeid tot één van de meest vertrouwde en bekendste merken in de industrie.

Bloemisten, kwekers, groothandelaars, tuincentra, opleidingscentra voor de bloemsierkunst, retailers, … allemaal behoren ze tot het klantenbestand van Smithers-Oasis.
Het Amerikaanse Smithers-Oasis, met méér dan 20 vestigingen een wereldwijde speler, is sinds 1969 in België actief. Eerst in Zwartberg en later met een vestiging in Houthalen-Helchteren.

Nieuwe start
Een verwoestende brand legde, nu bijna twee jaar geleden, het vorige gebouw – op dezelfde locatie – in as. Het bedrijf vond in tussentijd onderdak in een aangrenzend huurpand op het Europark in Houthalen-Helchteren. Met de aankondiging van het nieuwe gebouw is het bedrijf klaar om een pagina om te slaan en een nieuw hoofdstuk te starten.

“De BeNeLux is voor onze groep een belangrijke afzetmarkt en wij kijken dan ook met vertrouwen uit naar een bloeiende toekomst, naar het nieuwe gebouw en de verdere digitale uitbouw van ons bedrijf” aldus Chris Martens, Managing Director Smithers-Oasis Belgium N.V. “Het nieuwe gebouw, dat grotendeels bestaat uit opslagruimte voor onze producten met geïntegreerd kantoor, is een belangrijke logistieke schakel in de BeNeLux”

Dat Smithers-Oasis niet heeft stilgezeten, bewijst ook het nieuwe product dat afgelopen zomer werd voorgesteld nl. OASIS® Black Ideal Floral Foam – the Designer’s choice. “Nogmaals een bevestiging dat keuze voor design belangrijk is in de sector van de bloemenindustrie. Ook ons gebouw mag niet onderdoen” aldus een tevreden Chris Martens.

Nieuwe bouwdroom
Het ontwerp van de nieuwbouw werd gemaakt door M10 architecten uit Lille. De uitvoering is in de handen van aannemersbedrijf Mathieu Gijbels uit Opglabbeek. 

Over Smithers-Oasis
Smithers-Oasis, opgericht in 1954 in Ohio, is de uitvinder en ‘s werelds toonaangevende producent van de OASIS®  steekschuimproducten voor snij-, zijde- en droogbloemen. De wereldwijde merken zijn OASIS® Floral Products, OASIS® Grower Solutions en Floralife®.

Over nv Mathieu Gijbels
Nv Mathieu Gijbels is een ‘voordenkend’ aannemersbedrijf uit Opglabbeek gespecialiseerd in bedrijfs- en kantoorbouw. Voor iedere bouwbehoefte heeft Mathieu Gijbels een oplossing. Van nieuwbouw, renovatie tot en met service en onderhoud. In 2017 realiseerde het bedrijf met zo’n 304 medewerkers een omzet van bijna 80 miljoen euro. Het hoofdkantoor van Mathieu Gijbels is gevestigd in Opglabbeek. In de eerste helft van 2016 opende het bedrijf een nieuwe zetel in regio Gent voor Oost- en West-Vlaanderen, en een verkoopkantoor in Nijvel.

Afbeeldingen

Bent u een bloemist?

Registreer u als professionele bloemist op onze website. Zo kunt u onze website ten volle benutten.

Registreer als bloemist

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief als u op de hoogte wenst te blijven van nieuwe ontwikkelingen, inspiratie, tips & tricks, ... .

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in onze privacy policy.