OASIS® NATUREBASE® BIO Floral Foam

 - BIO

Smithers-Oasis zet de eerste stap naar een duurzame toekomst met: OASIS® NATUREBASE® Bio Floral Foam.

 

Op vraag van de bloemist en de consument en na jaren van ontwikkeling, introduceert Smithers-Oasis OASIS® NATUREBASE® Bio Floral Foam, 's werelds eerste steekschuim dat bijna volledig biologisch afbreekbaar is.

"De bloemist vormt de kern van ons bedrijf", zegt Chris Martens, Managing Director Smithers-Oasis BeNeLux. "Na het beluisteren van hun waardevolle feedback, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we de technologie van ons OASIS® steekschuim hebben geüpgraded met als resultaat een positieve impact op het milieu.

De nieuwe formule van OASIS® NATUREBASE® Bio Floral Foam is ontworpen voor moderne stortplaatsen en trekt microben aan die het schuim afbreken tot methaan, CO2 en organisch materiaal. Testen op basis van de ‘American Society for Testing  and Materials-normen’ (ASTM) tonen aan dat OASIS® NATUREBASE® Bio Floral Foam binnen 1 jaar 51.5% biologisch afbreekbaar zal zijn en 85% binnen 3 jaar.

Al meer dan 60 jaar zet Smithers-Oasis zich niet alleen in voor de ontwikkeling van de bloemenindustrie, maar ook voor het behoud van het milieu. Smithers-Oasis was de eerste in de industrie die het gebruik van chloorfluorkoolstof uit de productie van schuim van bloemen heeft geëlimineerd en heeft met succes de emissie van vluchtige organische stoffen (VOS) in de afgelopen 25 jaar met meer dan 85 % verminderd.


Chris Martens zei ook: "Als onderdeel van de Smithers-Oasis-cultuur, is het bedrijf constant op zoek naar manieren om een steeds duurzamer bedrijf te zijn en om milieuvriendelijke producten en oplossingen aan te bieden."
Een goed voorbeeld hiervan is ons NatureBase-assortiment. NatureBase is een biologisch afbreekbare basis (gemaakt van polymeren) die eruitziet, voelt en presteert als plastic, het is eigenlijk gemaakt van duurzame materialen, zodat het 100% biologisch afbreekbaar is.


OASIS® NATUREBASE® Bio Floral Foam is verkrijgbaar in 4 vormen:

  • Florette Petite en Grande,
  • Hart
  • Ring 

 

Het assortiment is beschikbaar bij de groothandel.

Meer informatie over het lopende duurzaamheidsprogramma van Smithers-Oasis is te vinden op www.smithersoasis.com/sustainability

Afbeeldingen

Bent u een bloemist?

Registreer u als professionele bloemist op onze website. Zo kunt u onze website ten volle benutten.

Registreer als bloemist

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief als u op de hoogte wenst te blijven van nieuwe ontwikkelingen, inspiratie, tips & tricks, ... .

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in onze privacy policy.