Een kweker in de kijker: Dirk Mermans

 - Algemeen

Dirk Mermans kweekt kamerplanten op hydrocultuur en potgrond en beheert een modern en vooruitstrevend sierteeltbedrijf van 2 ha. Het bedrijf heeft maatregelen genomen om met minder energie toch efficiënt te kunnen werken. Een warmtekrachtkoppeling produceert de juiste hoeveelheid warmte en een actief warmtebuffersysteem laat geen energie verloren gaan.

Dirk Mermans was in 2012 Sierteler van het jaar en werd in dat jaar eveneens derde (brons) op de internationale wedstrijd voor beste sierteler ter wereld: International Grower of the Year.

 

Waarom hydrocultuur?

Hydrocultuur garandeert een evenwichtigere en gezondere plantengroei en heeft heel wat voordelen. Bij Hydrocultuur bepalen de planten immers zelf hoeveel water ze willen opnemen wat veel eenvoudiger is. De plant krijgt daardoor steeds de juiste hoeveelheid water en er is een eenvoudige toediening van de voedingselementen. Geen potkluit die inkrimpt of uitdroogt, geen verzilting van de potgrond en geen ziekten door bodemparasiet.

In het hele proces gebruikt Dirk ook OASIS® Grower Foam dat specifiek voor deze toepassing gemaakt is.

De planten worden geteeld in het water. Hieraan worden meststoffen toegevoegd om de planten optimaal te laten groeien. In plaats van aarde worden natuurlijke kleikorrels gebruikt als voedingssubstantie.

Naast hydroplanten kweekt Dirk ook nog planten op potgrond, dit zijn meestal grote decoratieplanten. Zo ondermeer Philodendron, Monstera, Clusia en Hoya.

 

Wie het bedrijf virtueel wil ontdekken kan surfen naar YouTube ('sierplezier mermans').
www.dirkmermans.be
Wommelgem • Vremdesteenweg 120

Afbeeldingen

Bent u een bloemist?

Registreer u als professionele bloemist op onze website. Zo kunt u onze website ten volle benutten.

Registreer als bloemist

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief als u op de hoogte wenst te blijven van nieuwe ontwikkelingen, inspiratie, tips & tricks, ... .

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in onze privacy policy.